19 Aralık 2021 Pazar

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayım : Malum, ilk insan olan babamız Hz.Adem'den dolayı mümin -kafir ayrımı yapmadan insanlıkta herkesle kardeşiz.Müslüman olanlarla da din kardeşiyiz.Buna göre dayanışma,paylaşma, saygı gibi konularda din,ırk,dil ...vb. ayrımı yapmadan iyi davranışlarda bulunmamız gerekiyor.İslam'a düşmanlık yapan,dini değerlerimize hakaret edenlere karşı da nasıl davranmamız gerektiğini  bizlere Fetih suresi 29. ayette Allah-ü Teala bildiriyor:'' (Müminler) kafirlere karşı şiddetlidirler.'' (Buradaki kafirden maksat İslam dinine savaş açmış olanlardır,kendi halinde zararsız yaşayan gayri müslimler değil) . İslam barış dinidir evet ama eğer Haçlı ruhu hortlarsa onlara karşı da İslam'ın izzetini korumak için cihat farz olmuştur. Bu ayetlere ancak Haçlıların safında olanlar karşı gelir.
   ''Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.'',''Kim bir topluluğun karaltısını arttırırsa(aralarında oturup sayıca onları çoğaltırsa)o da onlardandır.''Hadis-i şerifleri bizlerin durması gereken çizgiyi net belirlemektedir.
   Ne demişti merhum Aliya İzzetbegoviç ''savaş yenilince değil düşmana benzeyince kaybedilir.''
   Gel de içimizdeki ''sevgi pıtırcıkları (!) ''na tüm bu argümanları anlat.
   Bu sevgi ptırcıkları(!) Kur'anın bazı ayetlerini kabul etmezler,inançlı olup olmamaları bizi elbette ki ilgilendirmez.Bizi rahatsız eden yönleri :'' Ben müslümanım.'' Deyip Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerini inkara ve Kur'anın ruhuna ters gelecek şekilde onları te'vile (yoruma)girişmeleridir.Eğer ''inançsızız '' deseler bunlara herhangi bir eleştiri getirecek değildik; ama bir yandan Nas'ları kabul ettiklerini söyleyip bir yandan da Kur'an ve sünnetin ruhuna ters gelecek şekilde yorum yapmaları ''Hopp! dur bakalım ,bu din sahipsiz değildir.''diyecek olan biz Kur'an'ın hadimlerini rahatsız eder elbet.
 Bunca açıklamadan sonra ''sevgi pıtırcıkları''na birkaç kelam daha göndermiş olayım buradan:
Lütfen artık özentiyi,kompleksi,kıvırıp çevirmeyi bırakın, Kur'an-ı Kerim'in tek bir ayetini veya harfini beğenmeyenlerin İslam dininden çıktıklarını bizler biliyoruz yoksa siz bunu bilmiyor musunuz ? Mütevatir hadisleri inkar edenlerin de İslam dairesinden çıktığı bilinen- bariz bir gerçek.Yarım aklınızla kalkıp daha hayattteyken cennetle müjdelenen ve birkısmının da Kur'an-ı Kerim'de bahsi geçtiği kutlu sahabelere muhalefet ediyorsunuz veya muhalefet edenlere yardakçılık yapıyorsunuz. Bozgunculara şirin görünmek uğruna kendi degerlerinizden taviz üstüne taviz veriyorsunuz. Bizler o kutlu Sahabeleri bırakıp da sizi takip edecek değiliz. 


        Sumeye Barut
Meslek Dersleri Öğretmeni 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...