6 Ekim 2019 Pazar

11-EGOLULARIN YOLLARDAKİ PSİKOLOJİK SAVAŞI
    Egolu olan kişileri nasıl farkedersiniz değerli okurlarım?
    Ben genellikle gördüğüm insanların egolu olup olmadıklarını kalabalıklar içindeki tavır ve tepkilerinden anlamaya çalışırım.Ençok da trafikte bunu anlamam kolaylaşıyor.Öyle ki; trafikte sağa veya sola dönüş yapmak istediğinizde veya dar alana hapsolduğunuzda size yol verebilecek durumda olan bazı araç sahipleri burunlarını havaya kaldırarak ve geçmenize mani olacak şekilde hızlanarak ömrünüzden ömür yiyorlarsa onların egolu-bencil biri olduğundan şüphe etmemeniz gerekir bence.
    Bu özellikte olan  insanları avm'lerde ve marketlerde de tanıyabilmenız mümkün...Bunlar, market raflarının arasındaki daracık bölümlere ailece dikilir market arabalarını da yatay şekilde koyarlar.Geç geçebilirsen...Halbuki market arabalarını dikey koysalar rahatlıkla oradan geçebileceksiniz ama bunların niyetleri bozuk ya, illa ki sizin kendisinden rica minnetle arabayı yana çekmelerini talep etmenizi beklemektedirler.Kendilerinden yolu açmalarını rica ettiğinizde de somurtarak ve çok yavaş hareketlerle arabalarını yolunuzun ortasından alırlar.
    Bu egolu insanlar kaldırımda,  avm'lerde ...vb.  toplu yaşanılan yerlerde hep geçiş üstünlüğü isterler. Yürürken eğer siz yana kayıp yol vermezseniz üzerinize üzerinize yürürler.Bilinçli şekilde omuzunuza çarpıp sinirlerinizi bozmaya çalışırlar.
    Bazılarının elinde  sigara olur ve geçtiğinizde kıyafetinize heran değip yakacak şekilde sigaraları yana doğru tutulmuş vaziyettedir.Egolu şahıs bu şekilde sizinle psikolojik savaş yapar ve yolda geçiş üstünlüğünü elde etmeye çalışır.
    Ne diyelim; Allah böylesi egolu ve bencil insanlara empati kurmayı nasip etsin.
                                                                                                           SUMEYE BARUT

2 yorum:

  1. Ellerinize dillerinize sağlık hocam Allah hepimize yar ve yardımcı rehber olsun Amin 😁♥️

    YanıtlaSil
  2. Acı ama gerçek hocam inşallah farkındalık oluşur insanlarda Allah razi olsun ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...