2 Ağustos 2020 Pazar

34-POLEMİK SEVMEYENLERİMİZ (!)

   
İnsan ne için yaşar: dini,vatanı,namusu,onuru...v.b kutsal değerleri için tabiki,değil mi. Onun içindir ki bu değerlere yan gözle bakanı, hakaret edeni,saygısızlık yapanı düşman belleriz,olması gereken de bu zaten.Devlet eliyle bu şahıslara gereken ceza da verilir malum.Bir ülkede eğer bu tür saygısız şahıslara ceza verilmiyorsa,o devlet uzun süre ayakta kalamaz .

   Şair'in dediği gibi:

   ''Dostun kim,düşmanın kim, bil oğlum,

    Vatanına göz dikeni ez oğlum.''

   İstiklal Marşı şairimiz de:

   ''Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli,

    Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli,

    Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.'' Diyerek kutsal değerlerimize halel getirmeye çalışanlara karşı mücadele etmemiz gerektiğini vurgulamışlardır.

   Haksızlığa ve saygısızlığa karşı dik duranlara, yılmadan mücadele verenlere minnettarız ,tüm aziz şehitlerimize de rahmet dilerim yeri gelmişken. Biz yurdumuzda rahat nefes alabiliyorsak o cengaverlerin,elini taşın altına koyanların sayesiyledir.Mekanları cennet olsun.

   Bazıları da var ki,onlara ''nemelazım''cılar denir, değerlerimize hakaret edenlere karşı mücadele etmek şöyle dursun,mücadele edenleri yalnız bırakırlar,karşı tarafa yağcılık yaparlar.Bunlar kompleks içinde olduklarından dolayı ''herkes beni sevsin,kimse bana yüzünü ekşiltmesin,düğünüm,sünnetim,konvoyum kalabalık görünsün''telaşı içindedirler.''Selam verenim çok olsun'' diye kaygılanarak herkese mavi boncuk dağıtma,herkese şirin görünme telaşında olurlar. Bilmezler ki''herkes seni seviyorsa sen aslında iyi bir insan değilsindir.Seni ''ya Musa (as.) sevmeli ya da Firavun; 'ya mazlum sever ya da zalim.İkisine de şirin görünmeye çalışıyorsan iki yüzlü birisin demek ki.

   Bunlara :''Ya değerlerimize hakaret ediyorlar,işitmiyor musun,görmüyor musun?'' Denildiğinde bu çirkef zihniyet ve aşağılık karakterdeki insanlar:''Amaaan,ben polemik sevmem .''derler böylece işin içinden sıyrılmaya bakarlar.Mücadele verenlerin azmini kırar ,onları yalnızlaştırarak pasifize etmeye çalışırlar ama biryandan da  şehitlerimizin  arkasından timsah gözyaşlarını dökerek her iki tarafa da yaranmaya çalışırlar.

Merhum Mehmet Akif ERSOY tam da onlara göre de bir şiir kaleme almış.Buyrun:

 ''Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;

 Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

 Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...

-Boğamazsın ki!

-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.

Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;

Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.

Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;

Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?''

Bu polemik sevmeyenler(!) in maddi menfaatlerine hele bir dokunun da ne küfürler, ne hakaretler, ne ayak oyunları duyup göreceksiniz...

Allah içimizdeki bu  sözümona  polemik sevmeyenlere akıl, izan ve şuur versin.

Bu yazımla onların yüzüne (kendilerini kral gibi de gördüklerinden dolayıdır ki ayrıca):Kral çıplak! demek istedim.

    Dalaverenizin farkındayız ve ''mızrak çuvala sığmıyor'' ey polemik sevmeyenler(!).


                                                                                                         Sumeye BARUT

2 yorum:

  1. Değerlerine bağlı cesur yürekler var oldukça böylesi hak ve hakikatı haykıran aydınlık sesler yükselmeye devam edecektir.Bu makaleyi yazan Sümeyye Barut u kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ruhu bize aşılamada cömert katkılarını esirgemeyen siz saygıdeğer büyüklerimize minnettarız.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...