13 Eylül 2019 Cuma


4-İLMİ YETERSİZ OLAN BÜYÜKANNELER
    Bu her nekadar küçük,basit bir konu gibi gözükse de aslında toplumun temel sorunlarından biridir.Yani eğer büyükanneyseniz ve torunlarınıza yetebilecek ilmi birikiminiz yoksa ,toplumun yozlaşmasının en büyük sebeplerinden  birisiniz demektir.Konuyu biraz daha açalım:

    Torununuz cümle kurmayı öğrenmeye başladığında sizin de görevleriniz böylece başlayacaktır ey anneanne ve babaanneler! İlk etapta torununuza, Hz.Peygamberimizin hadis-i şerifine binaen,Kelime-i Tevhid’i öğretmeniz gerekir ( henüz anne –babası öğretmediyse tabi).Biraz daha büyüdüğünde öğretmeniz gereken bazı davranışlar olacaktır; örneğin:Suyu oturarak üç yudumda içmek,kıyafet ve ayakkabısını sağdan başlayarak giymek,yemek yemeğe besmele çekerek başlamak...  gibi.Daha sonra ''seni ,bizi ve kısacası herşeyi  Allah yarattı''. diyerek itikad tohumları ekmelisiniz torununuzun tertemiz yüreğine.

   Onlara Peygamberlerin kıssalarını anlatabilmelisiniz,görgü kurallarını da…Vatan-millet-bayrak sevgisiyle alakalı kahramanlık hikayelerini de bilmeniz gerekir. Toplum ancak bu milli ve manevi değerlerle donanırsa yükselir.Anaokullardan önce bu işlerin tohumu ailede atılmalıdır.Genellikle ana-babalar mesai saatleri arasında çocuklarından uzak yerde bulunduklarından iş büyükannelere düşüyor.Her bayan da geleceğin büyükannesi olacağından kendilerini ilimle irfanla donatmalı,öğrenecekleri bilgilerin kendilerine,torunlarına ve ülkenin geleceğine katkı sağlayacağını iyi bilmelidirler.Bu bilinçle kendilerini ilim ve irfanla donatıp süsleyen  bütün büyükannelerin ellerinden saygıyla öperim.

                                                                                                           SUMEYE BARUT

1 yorum:

  1. büyük usta Neşet Ertaş boşuna dememiş ''Kadınlar insandır,biz ise insanoğlu.'' diye. Neslin devamını sağlayan kadınlar hem kendilerine hem de çevrelerine çekidüzen vermekle yükümlüdürler.

    YanıtlaSil

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...