11 Eylül 2019 Çarşamba


3-KUYRUKTA KAYNAK

    Hangi hizmeti alırken en uzun süreyle sırada beklediniz dostlar?
    Yaşı büyük olanların ‘’hastane kuyruğunda’’. Cevabını duyar gibiyim.Yaşı daha genç veya küçük olanlarınsa hamburgercilerde kuyrukta beklemekten ömründen kaç gün gittiğini hesaplamaya başladığını zannediyorum.
    Teknoloji çağının nimetlerinden biri olan’’ tıklayarak sipariş’’ hayatımıza girdiğinden beri kuyrukta kaynak yapmanın önüne bi nebze geçilmiş oldu ama hepimiz hizmet alım işlerimizi sanaldan yapmıyoruz malum.Bir hizmet almak için girdiğimiz sırada her bireyin farklı bir hikayesi vardır mutlaka.Kuyrukta , kul hakkını önemsemeksizin öndekilerden birinin sırasını gasbettiğimizde,diğer deyişle ‘’kuyrukta kaynak ‘’yaptığımızda ne gibi sonuçlara sebep olabileceğimizi hiç düşündünüz mü?İş görüşmesine gidecek olan birinin patrona verdiği buluşma saatine gecikmesinden doğabilecek zararları…İşe yerleşmesi için evde eşinin  ve çocuklarının umutlu bekleyişlerinin gözyaşıyla son bulmasının müsebbibi olabileceğinizi düşündünüz mü?
    Toplum olarak genelde ,yapacağımız işin sonuçlarını düşünmeden hareket ederiz.Yani  fevri davranırız.’’Kuyrukta kaynak ‘’da böyle bir durum.’’Ben işimi halledeyim de,gerisi ne olursa’’…mantığı.
    Kuyrukta,evde hasta yatan annesine acil yetiştirmesi gereken ilaç için bekleyen de olabilir, şehirler arası otobüsü kaçırmak üzere olan biri de,bir gayri müslim iş ortağına  verdiği randevu saatine uymaya titizlik gösteren-iş ahlakı olan  bir Müslüman da,bebeğine süt emzirmek için işten erken çıkmış, telefonda bakıcıyla konuşurken bebeğin avaz avaz ağlamalarını işiten bağrı yanık bir anne de…
    Şimdi başımızı iki avucumuzun arasına koyarak düşünelim dostlar.Bu durumlardan birini yaşayan biz olsak ne hissederiz acaba?

    O halde biraz empati,biraz saygı ve biraz da sabır …Hepsi bu.Haydi biraz dönüşüm, dostlar!

 

                                                                                                                                                     Sumeye BARUT

1 yorum:

  1. kesinlikle utanç verici bi durum toplumumuzun bilinç davranıyor empati yeteneği inşallah ülkemizdede yetişir Kuyruğa gelince de Allaha şükür 2000 yıllardan günümüze bir-çok değişiklik oldu daha iyi kesinler olacak inanıyorum 65 yaş ve üstüne tanınan haklar zaten pahabicilemez inşallah daha güzeller nesillere empati ve güzel bir geleceğe bu güzel düşündürücü paragraftan dolayı kutlarım hocam 😊

    YanıtlaSil

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...