15 Eylül 2019 Pazar


5- TAŞINIRKEN BENDEN SONRASI TUFAN

    Ev taşıyanlarımız bilir taşınmanın zorluklarını.

    ‘’Nakliyeciler taşırken kazayla zarar verir mi acaba’’ tereddütüyle kıyamadığımız cam eşyaları, bilhassa manevi değeri olan eşyaları, ellerimizle kolilere koymak istediğimizdendir ki öncelikle marketlerden koli buluruz. Bu narin eşyaları kolilerin içine yerleştiririz. Sonrasında her bir kolinin ağzını bantlarız. Tabi taşınmanın arefesinde olduğumuzdan dolayı ev curcunadır. Arada ya makas ya da koli bandı kaybolur ve her birini ararken baş dönmesi yaşarız.

     Kolilerden sonra sıra özel eşyalarımıza gelir. Kaybolabilir korkusuyla nakliye kamyonuna veremeyeceğimiz şeyler vardır. Örneğin: bize ait olan başarı belgeleri, diplomalar, tapu belgeleri, ödeme yaptığımızı belgelendiren makbuzlar, çocuğumuzun yazı yazmayı öğrendiğinde çarpık-çurpuk yazdığı  ilk defteri, aldığı karneleri, fotoğraf albümlerimiz… vs.

     Sıra valizleri doldurmaya gelir; markalı kıyafetlerimiz, ütüsü bozulmasın diye özenle sakladığımız ceketler,pantolonlar,paltolar…vs.Yeterince yorulmuşuzdur artık. Geri kalan eşyaların sarılma işi,kolilenmesi , toparlanması genellikle nakliyecilere bırakılır. Taşınılacak ev de o zamana kadar temizlenmiştir muhtemelen.

    Geriye tertemiz eve yerleşmek kalıyor. Öyle mi hakikaten? Eğer bir yüzdelik orana vurursak öyle zannediyorum ki ‘’evet ‘’diyenlerin sayısı bir hayli yüksek çıkacaktır. Öyle değil! Olmamalı da… Neden derseniz, taşındığımız evden çıkmadan önce geri dönüp evi şöylece bir kolaçan ettiğimizde  geriye bıraktığımız izleri, çöpleri…vb. düşünelim. Artan boş koliler, boş plastik şişeler, saksıda kurumaya yüz tutmuş çiçek, gazete kağıtları, yırtık poşetler, toz partikülleri, kirli lavabolar, kireç ve sabun artıklı duşa kabin camları, ’’nasıl olsa taşınacağım’’ düşüncesiyle aylardır silinmemiş camlar, kapılar, yağ tutmuş mutfak aspiratörü…vb. İğrendiniz  değil mi? Daha fazla saymayayım. Hangi eve taşındıysam gördüğüm manzara genellikle bu. ’’Benden sonrası tufan’’ mantığı maalesef.

    Son söz: ’’Kendine yapılmasını istemediğin şeyi sen de başkasına yapma’’.
                                                                                                           SUMEYE BARUT

1 yorum:

  1. Bencede bir yere taşınma'ya karar verdigimizde muhakkak tadilat istisna bir evi nasil bulduysak oyle birakmalidir aileler oyle aristokrat bildiginiz düşündüğünüz insanlar bir bakmişşiniz bir kac ayda parkeleri kabartmis tekme ile kanepenin kenarligini kirmis duvarlar esya firlatmaktan delinmis ve daha bir sürü şey ev alabora kul hakkı vicdan bitmiş çünku toplumda din bilinci kalnamiş

    YanıtlaSil

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...