27 Eylül 2019 Cuma

9-TOPRAĞI EKMEDE ÜŞENGEÇLİĞİMİZ
    Hepimiz ormanların değerini biliyoruz.Dünyanın ciğerlerinin ağaçlar olduğunu, ormanların oksijen üretmenin yanı sıra yakıt, kağıt, kimya sanayi, ilaç, boya gibi ihtiyaçlarımızı da hepimiz biliriz. Bunların dışında ormanların, yaban hayvanlarının barınağı olduğu,yeşilin türlü tonunun insan ruhuna pozitif yönde katkılar sağladığı da bilinen bir gerçek.
    Peki tüm bunları bilmemize rağmen çevremizi yeşillendirmede neden üşengeç davranıyoruz ki?
    Eğer yıl boyu yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini çöpe değil de rastgele karşılaştığımız tarla ve bahçelere atsaydık şimdiye kadar kimbilir kaç dikili ağacımız olurdu.
    Etrafımızda tarla veya bahçe bulamıyorsak bile uygun olan pencere ve balkon kenarlarına, saksılarda, çiçek fideleri ve meyve fidanları dikebiliriz. Saksıya ektiklerimiz bizden sadece uygun ortam ve su ister.Biraz büyüdüklerinde ise bahçesi olan birine bu fidanlardan hediye edebiliriz.İnanın ki tabak-çanak hediye etmekten daha makbule geçecektir.
    Nitekim birkaç yıl sonra o fidanlar büyüyecek ve meyve vermeye başlayacak.O zaman meyvelerden yiyenlerin size yapacakları hayır duaları ve Meleklerin amel defterinize yazacakları  sevapları düşünebiliyor musunuz!...
    Bundan böyle elimizdeki meyve çekirdeklerini çöpe atmadan önce bir kez daha düşünelim lütfen...

                                                                                                           SUMEYE BARUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...