21 Ekim 2019 Pazartesi

15-EGEMEN GÜÇLERİN GÖLGESİNE SIĞINMA
    Meşhur bir söz vardır,bilirsiniz: ''İnandığı gibi yaşamayanlar,yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar''.
      Prensip sahibi olmak,rüzgarlar karşısında dik durmak kolay değil elbette; ama ne yazık ki bazı insanların tercih ettiği şey ''çoğunluğa ayak uydurmak''tır.Örneğin; bu sene mavi renk modaysa çoğu kişi mavi renkte meta' satan dükkanlara akın eder. ''Hayır, mavi tercihim değil, bana mavi yakışmıyor, başka renk isterim''. diyenlerin sayısı azdır maalesef.
      Oysa ki hayatımızı çoğunluğun görüşüne göre değil evrensel doğrular üzerine kurmamız gerekmez mi? Bizi yaratanın bizden istediği şekilde...
      Dünya tarihine baktığımızda yozlaşmış,bozulmuş toplumlarda ortaya çıkan kahramanlar, çoğunluğa ters olan istikamette giderek bozuk olan sistemi toparlayıp düzeltmişlerdir.Eğer onlar da çoğunluğa uysalardı kaos yüzünden insan nesli çabuk tükenir,hayat biterdi .
      Bazı kişiler ise , tam tersi ,maalesef bulundukları  mıntıkadaki  ''egemen- diktatöryal kişiler''in gölgesinde gezmeyi sever ve onların mutluluğu için çalışırlar .Onların yaptıkları yanlışlara şakşakçılık ederler. Çünkü bu şahıslar komleks sahibidirler. Dolayısıyla bir guruba dahil olmak onlar için elzemdir. Bu kişiler gerekirse kimliklerinden ve kişiliklerinden de taviz verirler; bunların o kişiler için bir önemi de yoktur zaten.
      Bu kişilerin, ''egemen -diktatöryal güçler''  kendilerinden selamı -sabahı keser diye ödleri kopar adeta. Dolayısıyla taviz üstüne taviz verirler. Bir de bakarsınız ki bunlarda ne inanç ne de ahlak kalmış.
      Hak'ka ''Hak'' ! Batıla ''batıl ''! diyebilmesi için kişiye gereken şey özgüvenli olması,komplekslerden arınmasıdır.
      Onun için değerli anne -babalar çocuğunuzu bilgiyle donatarak ve özgüvenli şekilde yetiştirin, ta ki rüzgara göre yön değiştirmesinler ve prensipleri olsun vesselam.
                                                                                           

                                                                                         SUMEYE BARUT

1 yorum:

39-ARAMIZDAKİ SEVGİ PITIRCIKLARI

   İnsani ilişkilerin nasıl olması gerektiği herkesin malumudur.Bunu tekrar tekrar söylemeye gerek var mı bilemiyorum gene de söylemiş olayı...